Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna som ställs på biblioteket. 

Ja, för en kostnad på 10 kronor. Men om du har ett personnummer, så behöver du inte kortet. Då kan du låna med ditt personnummer (ÅÅMMDDXXXX) istället för med ditt kort. Tänk på att kontakta biblioteket och spärra ditt kort om du tappat det.

Det kan bero på att ditt korts giltighetstid har gått ut. Bibliotekskortet gäller i 2 år åt gången, sen måste giltighetstiden förlängas. Kontakta personalen så ordnar vi det.

Du kan använda den digitala funktionen "Glömt PIN-kod".

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med foto-legitimation!

De försvinner automatiskt efter 28 dagar. Det går inte att lämna tillbaka dem tidigare.

Gå till sidan Våra bibliotek och klicka på det bibliotek du är intresserad av för att få veta öppettiderna. 

Det går inte att låna om böcker om någon annan står i kö på dem, eller om du redan har lånat om dem två gånger. Om du vill låna om en bok längre, får du komma in på biblioteket och lämna tillbaka boken innan du lånar den igen. Fjärrlånade böcker måste du alltid kontakta biblioteket för att få låna om.

Att skaffa lånekort kostar inget. Du behöver komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig för att få lånekortet. Fyll i ansökan om lånekort här på vår webbplats.

För att logga in behöver du ha ett aktivt lånekort på.

Du loggar in med ditt personnummer, alternativt lånekortsnummer + din fyrsiffriga PIN-kod. Lånekortsnumret hittar du på ditt lånekort och du skriver det utan mellanslag när du loggar in.

Sök

Språk