Utställning med Staffan Westerlund
Utställning med Staffan Westerlund

Utställningen Paying Attention med Staffan Westerlund.

Vernissage 14/1 kl. 12.00.

 

Staffan arbetar med berättelsen, landskapet och det abstrakta, expressionistiska, på samma gång. Alla tre områdena är beroende av varandra. Det handlar om att upptäcka, vad som eventuellt pågår, att undersöka hur det kan hänga ihop och att frigöra sig från fördomarna. Varje pendeldrag är en motståndshandling. Hur färgen möter duken är ibland överordnat motivet, fritt, fokuserat och öppet för det oväntade. Våga förstöra, komma bortom det vackra, det tillrättalagda. 

Staffan har varit yrkesverksam konstnär länge och har haft många separat- och samlingsutställningar genom åren. Han har ställt ut på bland annat Sundsvalls museum, Silvermuseet i Arjeplog, Hänösands konsthall, Kiruna konsthall, Piteå konsthall, Y-salongen Västernorrlands museum, Botniasalongen i Luelå och ett stort antal gallerier. 

Hans verk finns representerade i regioner och kommuner i norra delen av Sverige samt Småland, Sundsvalls museum och hos Kulturrådet.

2021 fick Staffan ett Art Residence i Grez Sur Loing, Frankrike.

Staffan kommer att visa både äldre och nyare verk samt ett video-ljudverk som en del i ett utvecklingsarbete, tillsammans med måleriet, där abstrakt, figurativt, historia och samtid möts i en associativ oförutsägbar helhet. 

Staffan är ursprungligen från Arjeplog, men bor och verkar i Härnösand sedan många år.

Språk