De försvunna

De försvunna

Årets Sommarbok, De försvunna av Cecilia Lidbeck, var en riktigt läskig bok om överlevnad...

Den här boken handlar om Judit, Vincent, Sissela, Abel, Kim, Frej och Noomi. De känner inte varandra sedan tidigare men nu sitter de i en buss tillsammans, på väg till ett sommarläger. Men det går inte som de tänkt sig.

Plötsligt börjar bussen kränga fram och tillbaka på vägen och det slutar med att den hamnar i diket. När de väl lyckas ta sig ut från den kraschade bussen visar det sig att chauffören har dött och de är nu mitt ute i ingenstans med tät skog på båda sidorna av vägen.

Telefonerna har ingen mottagning och lägerledaren bestämmer sig för att ge sig av i jakt på hjälp. Ungdomarna får absolut inte lämna bussen, då kommer hjälpen inte kunna hitta dem när den kommer.

Men natten går och ingen hjälp kommer, och tillslut bestämmer sig de sju ungdomarna för att försöka hitta därifrån själva. De går hela dagen men vägen blir bara mindre och smalare och slutar till sist att vara en väg. De bestämmer sig för att slå läger i skogen och där blir de kvar. Nu måste de försöka överleva i det vilda.

En väldigt spännande, skrämmande och sorglig bok om vänskap, skuld och överlevnad.

Sök

Språk